Üdv a Cocker Rockerek világában!

Segítség nélkül nem megy!

2012. május 11. - panettone

 Ismét komoly gondok vannak a Spánielmentés háza táján!

 

Az elmúlt héten sem unatkoztunk. Annak ellenére, hogy ömlöttek be hozzánk a kutyák, sajnos egy szaporítóhely felszámolásával is szembe kellett néznünk. De nézzük sorjában: érkezett két kutya a békéscsabai gyepmesteri telepről, egy pedig Békésről. Aztán a salgótarjáni utcákat is rótta két spani, Akiket szintén fogadtunk, ellenkező esetben gyepmesteri telepen kötöttek volna ki. Megérkezett Eper is, aki szintén az utcán kötött volna ki, ha nem sietünk gyorsan a segítségére, és nem utolsó sorban M., akit azonnal műteni kellett, hiszen súlyos gennyes méhgyulladása volt, tele cisztával, aminek köszönhetően ömlött belőle a vér.

És most térjünk vissza a szaporítóhelyre. Az Állatmentő Liga és az Állatvédőrség segítségével 7 spániel szabadulhatott egy disznóólból, ahol az emberi gonoszságnak és gyarlóságnak köszönhetően többed magukkal fialtak, fialtak és fialtak... 

 

Igen, a kép nem hazudik - innen érkeztek legújabb mentvényeink!

 

A kutyák alultápláltak, soványak, bolhásak, bőrbetegek, és sajnos ömlik belőlük a féreg. A körülményeknek köszönhetően mindegyiküket sürgősen kozmetikázni kell. A körmük már olyan hosszú, hogy szinte már visszafordultak, fülük erősen gyulladt, némelyek szeme pedig ki sem nyílhatott rendesen az összeragadt csipától. 

 

Ezen nem is csodálkozhatunk, hiszen egy disznóólban éltek, ahol "kennelek" voltak kialakítva. Az ólban borzalmas szag terjengett, a kutyák a saját ürülékükben fetrengtek, és egy kutyára nem jutott még 1 nm hely sem. Amikor kikerültek az ólból, szinte sokkot kaptak a fénytől, a világtól... Szerencsétlen állatok soha nem láthattak mást saját sötét óljukon keresztül. És most ez a néhány szerencsésen megmenekült kutyus kéri a TI segítségeteket!

 

Amire S.O.S szükségünk lenne:

- Brit vagy Happy Dog táp - hogy az alultápláltságot valamennyire ellensúlyozni tudjuk,

- Tészta, rizs, zöldség

- Bolha- és atkairtó spot-on

- Féreghajtó

 

És sajnos az állatorvosnak fizetnünk kell a kutyák egészségi állapotának helyreállításáért, az oltásokért, chipekért, és bizony, az ivartalanításokért, hogy soha, de soha ne kerülhessenek még egyszer ilyen helyzetbe!

Kérjük, aki teheti, támogasson minket akár csak 100 Ft-tal, hogy boldogabb életet biztosíthassunk ezeknek a sokat megélt állatoknak!

 

Unicredit Bank 10918001-00000098-44870000,

A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.

A közleménybe kérlek, tüntessétek fel: állatorvos

 

 

Ha szereted a szép tárgyakat, úgy is segíthetsz a bajba jutott Spánieleken, ha az alábbi tárgyak közül legalább egyet megvásárolsz! Mennyit adnál érte? Ne feledd: alkudni kötelező! Tekintsd meg kincseinket itt, és válassz valamit Magadnak >>

Ha valami elnyerte tetszésedet, és ha segítenél, kérlek, írj a spanielmentes@gmail.com email címre!

 

Hálásan köszönünk minden segítséget!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr434502846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása