Üdv a Cocker Rockerek világában!

Októberi fejszámoló

2011. november 15. - panettone

 Izgatottan vártuk az októbert!

 

Vártuk, hisz tudtuk, 3 rendezvényre is hivatalosak vagyunk. Na, ez nem csak azért jó dolog, mert találkozhatunk Veletek, és az ebeink kimozdulhatnak, hanem azért, mert nem titkoltan ilyenkor adományt gyűjtünk. A Lurdy házban – októberben - közel 50 ezer forintnyi támogatást kaptunk, de azt mindjárt el is költöttük kutyatápra.

Majd másnap a Bókay kertben 18 ezer forintot kaptunk, ebből vettünk 15 chipet, így megkaphatták a Németországba utazók (Alba, Einstein,  Tücsök), és az itthon gazdához, ideigleneshez költözők (Tréfa, Zanzibár, Zilka, Rebarbara), valamint egy két elmaradt, még gondozásunkban lévő ebecskébe is kerülhetett végre chip (Frézia, Gesztenye, Rambo, Kocka, Chris, Báró).  

Majd a Kalicka Bisztróban töltött remek nap után 93 ezer forinttal lettünk gazdagabbak és azt hittük, egy picit tudunk törleszteni az állatorvosunknak. De sajnos nem így lett. Sajnos elfogyott a kombinált oltásunk, féreghajtónk, így az itt összegyűjtött pénzből csak annyit tehettünk, hogy a megcsappant készleteinket az állatorvosnál feltölthettük (ő veszi meg a kombinált oltást és tartja elkülönítve, oltva a kutyáinkat ebből), vettünk féreghajtót a következő negyedévre és spot ont a gondozásunkban lévő kutyáknak. 

 

Így aztán a "könnyen jött pénz, könnyen el is ment"

 

Pedig lett volna helye!
Tudtuk, kutyák sora vár műtétre, ebből az egyiküknek már időpontja is volt, október 27-re. Tibi bácsi combcsontja kiugrott a helyéről, nem várhattunk tovább, hisz izmai már sorvadni kezdtek. Ez a műtét a gyógyszerköltségekkel együtt, melyeket otthon szed, 55 ezer forintba került.

 

A Rendelőben, ahol ezt végeztettük, ekkor már tartozásunk volt, hisz itt küzdöttek másfél hétig Pogácsa életéért, aki vérszegényen, valószínűleg egy lábon kihordott babézia után került életveszélyes állapotban a kórházba. Hála a rendelő orvosainak és a személyzetnek, a gyógyszereknek, infúzióknak, melyeket a 8 napos bentlakás alatt kapott, Pogácsa immáron boldogan élhet családjában, ám nekünk még rendeznünk kell az Ő 45 ezer forintos számláját. 

 

És tudtuk, hogy Fréziát sem hagyhatjuk cserben!


És azt is tudtuk, hogy az Állatorvosi Egyetemen NEM lesz hitelünk. Felhívásunkra egy kedves Hölgy – Katica -, aki látta bejegyzéseinket, átvállalta az egyetemen rendezendő teljes számlát, melyet ezúton is nagyon köszönünk Neki. Itt szeretnénk kedves Adományozóinknak is megköszönni, akik bankszámlánkra utaltak és egyúttal engedélyüket kérni, hogy az általuk adományozott összeget Tibi bácsi műtétjére fordíthassuk (ez majdnem fedezi is a költségét), de még mindig adósak maradunk Pogácsa számlájának rendezésével.

 

 

És Tarzan epilepsziás rohamai egyre súlyosbodnak– az idő tehát szorít minket

 A kis Tarzannak eleinte egy-egy rohama volt, ami nyálzásban és folyamatos futásban nyilvánult meg. A feltisztulás viszonylag rövid időt vett igénybe. A Doktornővel folytatott konzultációk alapján elkezdtük a gyógyszerezést, és bíztunk benne, hogy a tünetek alapján sikerül beállítanunk az állapotát, és nem lesz szükség további kezelésre, vizsgálatokra. Mára sajnos látjuk, nem elég a gyógyszerezés. Most már 5 perces rohamokat produkál, amely széklet- és vizeletürítéssel is jár. Elkerülhetetlen tehát az EEG, melynek ára 30.000 Ft.

 

És mindemellett tovább halmoztuk tartozásunkat Tamás doktor bácsinál!

Pedig már eddig sem volt kevés. Sajnos nem maradt arra pénzünk, hogy neki legalább az októberben elvégzett műteket kifizessük, pedig dolgozott, nem is keveset. Ivartalanítódott 6 kanunk (Gesztenye, Rambó, Tréfa, Einstein, Leó, Jonathan) és a lányok: Frézia, Rebarbara, Zuzu, Oltattuk a kutyáinkat veszettségoltással, vetettünk pár bőrkaparékot, hogy kiderítsük, mi áll a rejtélyes "szőrrágó bogár" hátterében. Így aztán az adósságunkat tovább növeltük, miközben újabb kutyák érkeztek és vártak műtétre, chipre, oltásra. Dokkor bácsi jött, tette a dolgát (novemberben, bár még csak 15 nap telt el, de ivartalanítódott Meggy, Ámor, Stopli, Sztereó), de mi már rosszul érezzük magunkat, hisz az adósságunk ismét arra a szintre nőtt, ami már nem csak a munkadíj, hanem bizony az orvosnak is pénzbe kerülő anyagok. Gondolunk itt az altató- és bódítószerekre, cérnákra, fertőtlenítő szerekre, antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, stb.

 

Kérjük akinek kiskedvencei éppen nem szenvednek náthától, bolhától, nem nélkülöznek, utalják el egy doboz kamillatea vagy egy üveg méz árát... Igyekszünk nem sokat kérni, de reméljük, ezt a keveset sokan tudják nélkülözni ahhoz, hogy Tarzan, újra rohammentesen élhesse kicsi életét! Hogy Tibi Bácsink, Pogácsánk orvosi számláját rendezni tudjuk, és végre valamit törleszteni tudjunk abból a rengeteg felhalmozott tartozásból, ami a saját Doktor Bácsinknál keletkezett a mindennapos ellátásoknak, ivartalanításoknak köszönhetően!

Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,

A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.

Közlemény: Állatorvos

 

 Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr573385634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása