Üdv a Cocker Rockerek világában!

Lassítanunk kell, de az élet nem áll meg!!!

2011. szeptember 13. - panettone

A létszám stopról...

 

A létszám stopot nem a magunk kényelme érdekében hirdettük meg. Nonprofit szervezetként ugyanúgy, ahogy a többi állatvédő szervezet, mi is küzdünk azért, hogy a már gondozásunkban lévő spánielek ellátása ne kerüljön veszélybe.

Nem mondunk nemet azoknak a segítségre váró kutyáknak, akiknek helyzete SOS megoldást igényel, de tekintettel arra, hogy sok esetben a gazdi akar SOS szabadulni a kutyától, igyekszünk ésszerű határokon belül maradni.

DSC06489

Abban az esetben tudunk kutyát fogadni gazditól: ha a tulajdonos vállalja az eb ivartalanítását, chipezését vagy annak a saját állatorvosunknál, kedvezményes áron felszámított összeg megfizetését. És  persze akkor, ha ideiglenes befogadóink közül van, aki tudja fogadni. Természetesen nem álltatjuk a gazdikat azzal, hogy ezt néhány napon belül vállalni tudjuk, de úgy érezzük, ha valaki segítséget és elhelyezést kér, a
kedvence számára ennyi együttműködés még belefér. (Annak  érdekében hogy a kutyája sorsát megnyugatóan rendezni tudjuk.)

Gyepmesteri telepről , más állatvédő szervezettől szintén akkor tudunk átvenni spánielt, ha támogatóink, ideiglenesink között örökbeadásra került kutya helye szabadul fel. Kérünk minden minket megkereső szervezetet, ha lehetősége van rá, partnernek és ne befogadó állomásnak tekintsen minket.

Természetesen a létszám stop inkább egy létszám csökkentő időszak, hiszen minden erőnkkel azon vagyunk, hogy növeljük az örökbeadások számát. Segítőinkkel, támogatóinkkal "több lábon állva" igyekszünk előteremteni a működésünk költségeit: tagdíjak, adományért polók, naptárak. Ezzel párhuzamosan folyamatosan elérhető, jótékonysági vásárt, kupakgyűjtést szervezünk, ideiglenes befogadókat toborzunk, és hirdetőink minden fronton viszik a gazdikeresőink hírét.

DSC00101

 

Láthatod, nem álltunk meg, sok kutyánk útrakész, és az ő helyükre természetesen várjuk a segítségre szorulókat...

 
 

Kérésünk tehát: aki segítséget szeretne kérni, továbbra is írjon a szija10@gmail.com címre. Lehetőség szerint készítsen néhány képet, és írja meg a spani korát, nemét, pontos helyét. Jelezze hogy vállalja-e az összekötő szerepét, illetve tud-e rövid ideig gondoskodni az ebzetről. Lehetőség szerint tudja meg, hogy a kutya más emberekkel/kutyákkal hogyan jön ki, milyen az egészségügyi állapota, esetleg átesett-e az ivartalanításon. Leadott, befogott állatról van-e szó, és mennyi ideig tudják tartani jelenlegi helyén. Mindezek ismeretében mi is könnyebben találhatunk ideiglenes befogadót neki,  ami jelenleg a kutya bekerülésének elsőszámú feltétele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr263223707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása