Üdv a Cocker Rockerek világában!

Ivartalanítás

2011. január 16. - panettone

A kutyám a kutyám.

Nem a társam, nem a barátom, nem a gyermekem...nem több és nem kevesebb náluk. De ugyan annyira vagyok felelős érte mint bárkiért aki kedves a szívemnek. És igen, vegye tudomásul minden korlátolt két lábú embertársunk, hogy az ivartalanítás ugyanolyan fontos mint a mindennapi betevő táp, a kötelező oltás és féreghajtás. Ugyanolyan fontos mint a chip és egy 30,- forintos biléta.
Ha mi emberek megkaptuk a jogot és a lehetőséget a születés szabályozásra,  kezünkbe adták a fogamzásgátlás számtalan módját, az abortuszt mint végső lehetőséget, akkor igenis ugyanígy élhetünk és éljünk az ivartalanítással mint születés szabályozással kedvenceink esetében is.
Senki nem lehet annyira naiv és tájékozatlan, hogy szemet hunyjon afelett, hogy ma a világra jött kiskutyák nagyrésze FELESLEGES SZAPORULAT...
És akit ez a kijelentésem sért, bánt vagy felkavar...számolja össze ha ideje engedi, hány állatvédő szervezet ment ma állatokat ebben az országban, ugyanis náluk csapódik le a FELESLEGES SZAPORULAT...
Ők azok a kiskutyák akiknek nem volt szerencséjük és a szüleik gazdái nem éltek a lehetőséggel és azt hitték, jó helyet találnak a kiskutyáiknak, de pechjükre nem így történt, lettek ők a FELESLEGES SZAPORULAT...
Ők azok a kiskutyák akik ha szerető családhoz is kerültek betegen élik le az életüket hiába szereted őt, Ő is a FELESLEGES SZAPORULAT egyike...
Tehát aki szerint az ivartalanítás beavatkozás a természet rendjébe, Isten ellen való vétek és soha közük nem volt sem óvszerhez, sem fogamzásgátlóhoz és nem estek át abortuszon,  nem hagyták magára az abortuszra kényszerült barátnőjüket, feleségüket, azok háborogjanak csak és tiltakozzanak az ivartalanítás ellen. De akkor barátkozzanak meg egy új szóval ez pedig a FELESLEGES SZAPORULAT...ők élnek az utcátokban, ők kerülnek a kocsitok alá, ők koldulnak a gyerek sulija előtt, ők kapják az adótokból az altató injekciót és sajnos lassan ők lesznek többen...sokkal többen mint azok akik most a kosarukban békésen szunyókálnak a vacsorájukról álmodozva.
Ennyi: ivartalaníts, ne szaporíts! A tenyésztést pedig hagyjátok a hozzáértő, felelős tenyésztőkre.

 

Pipi kb 8-9 hónapos cavalier king charles spániel, az expresszen hirdették 40,000,- forintért- tudtuk meg utólag , hogy egy állatvédő összeszedte miután egy autóból kidobták. Miután kiderült, hogy májbeteg. patellás, mindkét dobhártyája lyukas -  csak a kivizsgálása kétszer annyiba került mint a vételára - így a "tenyésztője" már nem tartott igényt rá...hobbi alom, vélhetően a szuka tartási költségeit egy-egy alomból fedezik.

 

Vacak- 12 éves saját kutyám, 3 éves kora óta epilepsziás. Hobbi alom, mert volt egy kan a szomszédnál így volt a közelben egy "fajtatiszta" kan aki befedezte  a saját szukát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeklice- egy éves szukácska, ajéndékként kapták a szülők, de nem tudták értékelni. Életét egy kennelben élte míg hozzánk került, teljesen szocializálatlanul...Származása ismeretlen, a régi gazdinak értéktelen, felesleges udvardísz.

Ők mindannyian a FELESLEGES SZAPORULATBÓL született kutyák akik vagy családban élnek de betegen, vagy utcára kerültek mert feleslegessé váltak.

Felelős tenyésztők - ahogyan mi, fajtamentők is - gondosan megválogatják, hova adnak el vagy adnak örökbe KUTYÁT. Ugyanis mi nem a piacot szolgáljuk ki, mi a KUTYÁK érdekeit tartjuk szem előtt. Nekünk ezért fontos, hogy a kutyáink ivartalanítva kerüljenek gazdihoz mert nem adunk még csak esélyt sem arra, hogy további kiskutyák jussanak hasonló sorsra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr942588371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása