Üdv a Cocker Rockerek világában!

Számítunk Rátok, mert Veletek mindig sikerül…

2014. január 30. - panettone

Nehéz idők járnak a Spánielmentés háza táján. Az elmúlt napokban 16 kutya érkezett hozzánk, és talán nem lepődtök meg azon sem, ha azt mondom, még legalább ennyien várnak arra, hogy szabaduljon fel hely nálunk, és megmenekülhessenek. Ez azonban csak úgy lehetséges, ha minél hamarabb kiházasítjuk mentvényeinket. És itt ütközünk a legnagyobb problémába: oltatnunk, külső-belső parazita-mentesítenünk, kivizsgáltatnunk, ivartalaníttatnunk kell ahhoz, hogy ezek a kutyusok elindulhassanak a boldogság felé vezető úton – és akkor még nem soroltam a sajnálatosan felmerülő egyéb állatorvosi költségeket. De ne szaladjunk ennyire előre, hagy mutassam be Nektek azt a néhány árvát, Aki már nálunk hajtja álomra a fejecskéjét éjszakánként - a teljesség igénye nélkül: 

 

Sajnos az évnek ebben az időszakában mindig sok kutya kerül az utcára, de be kell valljam, ezzel a létszámmal nem számoltunk. Ez számunkra fokozott terhelést jelent, mind fizikailag, mind anyagilag.

Spuri borzasztó fájdalmakkal küzd, de élni akar!

És mi ezt nem tudjuk tovább nézni. A röntgenvizsgálaton kiderült, hogy mindkét hátsó lába patellás (térdkalácsficamos). A jobb lába negyedfokozatú, mely azt jelenti, hogy a térdkalács folyamatosan oldalt van, a bal lába másodfokú, a térdkalács tehát kijár a helyéről. És a Drágának még a gerince is problémás: két helyen is van porckorong kitüremkedése! A szemei gyulladtak, az egyiken hályogszerű elváltozás van, szemészeti vizsgálata jövő héten lesz! Először a Doktorbácsi megműti a jobb térdét, majd a gyógyulástól függően (akár 1 hónap múlva) megműti a balt is. A fentiek költsége már biztos, hogy hat számjegyű lesz.

kunyi11.JPG

 A cavalier spániel, mint társasági kutya

 

Borzasztó körülmények közül lettek mentve ezek a drága cavalierek is. Egész életükben nem csináltak mást, mint párzottak és fialtak. Ők is átestek az orvosi vizsgálaton, és az eredmény igencsak elkeserítő.

 kunyi2.jpg

A kis Harry füle a legatkásabb, Jolánkának erős szívzöreje van, Debbyke vemhes - nem is sorolom tovább

Mind  a három kutya iszonyatosan fülatkás (mint tudjuk, az atka az immunrendszer betegsége, ha immunhiány lép fel, akkor támadnak az atkák).Vastagon áll a szennyezés, az atka a fülekben, és ennek köszönhetően hatalmas fájdalommal járó fülgyulladás a következmény. A legrosszabb talán a kisfiú - Harry herceg – füle.  Ő sokáig utcán élt, mielőtt befogták és gyepire került.

kunyi12.jpg

Mind a három kutyánál hallani szívzörejt. Harry esetében csak kicsit, Jolánka viszont előbb-utóbb gyógyszeres kezelésre fog szorulni, Övé a legrosszabb hallgatózási hang.

kunyi13.jpg

Hab a tortán, hogy Debyke vemhes. Mivel az immunrendszerük  a béke feneke alatt mínusz két szinttel van, így sürgősen immunerősítőkre van szükségük.  És mihamarabb el kell, hogy induljon a spotonozás az atkákra. Ezt ismételni kell mind  a három kutyára legalább 3x28 naponta.

 debbyke.jpg

Hát ezért fordultunk megint Hozzátok!

 

Azért fordultunk ismét Hozzátok, mert egyedül nem győzzük, kevesek vagyunk ahhoz, hogy ennyi pénzt előteremtsünk. De amikor belenézünk egy Spuri, egy Jolánka, egy Harry, vagy egy Debbyke szemébe, képtelenek vagyunk azt mondani: nem segítünk!

Kérjük, nézz bele Te is ezekbe a szomorú szemecskékbe, és segíts rajtuk néhány forinttal!

kunyi1.jpg

Ha úgy érzed, képes lennél lemondani egy tábla csokoládéról, egy zacskó chipsről, vagy egy kávéról, és tudnál segíteni akár 500 Ft-tal, akkor kérjük, tedd meg - TEDD MEG MOST!

Unicredit Bank 10918001-00000098-44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület. 
Közlemény: állatorvosra

Köszönjük! 

 

Szeretnél Te is valami pluszt adni az árva Spánieleknek? Szeretnél Te is értesülni mindennapjainkról?


Hívd a 06/30/998-3947 telefonszámot, vagy csatlakozz hozzánk az Facebook Együtt a Spánielekért csoportjába!
https://www.facebook.com/groups/224353604256320/

A gazdikereső Spánieleket itt találod: www.spanielmentes.hu

Vagy a facebookos közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/spanielmentes

 

 Szigeti Zsuzsi 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr95790554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása