Üdv a Cocker Rockerek világában!

Választanunk kellett: harcolunk vagy életeket mentünk - mi az utóbbi mellett döntöttünk!

2013. augusztus 29. - panettone

Ha mindenki annyiban élne a jogaival, amennyit teljesít a kötelességei közül, sötétbe borulna körülöttünk minden. Hiszen sokan hajlamosak vagyunk mindent és mindenkit félre seperni az utunkból, mikor hőn áhított céljaink felé robogunk. El nem ítélhető módon anyagi-, érzelmi- egzisztenciális biztonságra vágyunk, reggel felkelünk, és közönnyel felvértezve indulunk gyarapítani vagyonunkat, de legalábbis megvédeni azt, amit eddig magunkévá tettünk. Mindeközben észre sem vesszük, milyen szerencsések vagyunk, és hogy a minket körül vevő komfort egyben a börtönünk is.Függünk a használati tárgyainktól, óvjuk, védjük és folyton újabbra, jobbra cseréljük, mindeközben pedig megfeledkezünk azokról, akik inkább megérdemelnék a figyelmünket, a ragaszkodásunkat.

flora6.jpg

Ahogyan telefonból márkás termékre, konyhafelszerelésből valami szívmelengető, dizájnos szerszámra vágyunk, netán nagyanyáink kedvenc virágai helyett nemesített dísznövényekben leljük örömünket, úgy mára már kutyából is a trendi dívik. Ennek eredményeképpen - hiszen jogunk van fajtatiszta kutya kölyökre, hiszen meg tudjuk fizetni az árát - mára sokak pénzkereseti forrása a kutya, vagyis a kutyáink kizsigerelt szülei. Most bemutatom nektek Flórát, ezt a végtelenül kedves és mérhetetlenül leharcolt, mindössze talán 6 kilós „büszke anyukát"! A képei magukért beszélnek.

flora1.jpg
Aki azt hiszi, Flóra egyedi eset, azt ki kell ábrándítanom


Flóra egy a sok közül, akik pályafutásukat „szerencsére" nálunk fejezték be. Hiszen ha egy szuka már nehezen, vagy keveset fial, nem vemhesül, annak a költségeit már nem állja az, akinek eddig hasznot hozott. Így lett nekünk Áfonya, Kinga, Nasi és Hanky, Connor, Goody, GumiMaci, Zselé... és még sorolhatnám!

flora2.jpg

És Flóra nem is az utolsó eset...


Flóra a jelenlegi utolsó esetünk, de már előre félek, milyen lesz a következő... Mert lesz, hiszen amíg igény mutatkozik az olcsó kölyökkutyára, addig lesz, aki pénzt csinál belőlük. Sokakat elborzasztott a látvány, mikor bemutattuk Őt, és segítséget kértünk a gyógykezeléséhez, sokan első szóra... sőt, kérdezés nélkül a segítségére siettek. Néhányan kidühöngték magukat, néhány kommentben, hogy az „... ilyen mocskos szaporítókat kellene..."

flora5.jpg
Az élet úgy hozta, hogy Flóra bekerült egy gyepmesteri telepre, ahonnan az útja hozzánk vezetett. Többen megismerhették, megkedvelték és azóta is nyomon követik a sorsát, ám eközben sorra kerülnek utcára, más gyepikre más spánielek. Csak a Spánielmentésnél még 80 - hasonló sorsból kiemelt és ennek ellenére bizakodó - spániel vár... talán pont Rád!

flora4.jpg
A gazdátlan, segítségre váró kutyák száma olyan méreteket ért el, hogy mára kevés az, ha valaki azt gondolja, „nem kell tennem semmit, hiszen nem vagyok okozója a problémának, büntessék a szaporítókat, a kutyapecéreket", annak elárulom, senkinek nincs már ereje harcolni! Ahhoz sokkal többen kellene lennünk. De nekünk választanunk kellett: harcolunk vagy életeket mentünk. Mi ez utóbbi mellett tettük le a voksunkat, és ehhez most te is csatlakozhatsz!

flora3.jpg

Lehetsz ideiglenes befogadó, eljöhetsz segíteni a rendezvényeinkre, eljöhetsz a kutyáinkhoz, megsétáltathatod, megfésülgetheted Őket, vagy esetleg segítesz a ház körül... vállalhatsz fuvart, amikor egy-egy kutyánknak sürgőse el kell jutni A pontból B pontba... gyűjthetsz, küldhetsz adományokat (akár tárgyi, akár anyagi)... segíthetsz a gazdikereső hirdetésekben – és még sorolhatnám. De TE tudod, mi az, amit vállalni tudsz – mi csak hálásak lehetünk érte...

Szeretnél Te is tenni valamit? Szeretnél Te is értesülni mindennapjainkról?


Hívd a 06/30/998-3947 telefonszámot, vagy csatlakozz hozzánk az Facebook Együtt a Spánielekért csoportjába!
https://www.facebook.com/groups/224353604256320/

A gazdikereső Spánieleket itt találod: www.spanielmentes.hu

Vagy a facebookos közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/spanielmentes

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr105482569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása