Üdv a Cocker Rockerek világában!

Ismerj meg, és tarts velünk!

2013. augusztus 08. - panettone

A Spániel Fajtamentő Egyesület mindösszesen egy telefonszám és egy e-mail cím, ahová nap mint nap több megkeresés érkezik. Néha olyanoktól, akik segíteni, esetleg kutyát örökbe fogadni szeretnének, de sajnos ez az esetek legkisebb százaléka! Többnyire ugyanis olyanoktól érkeznek a hívások, akik találtak egy spánielt, esetleg a sajátjuktól akarnak megszabadulni, és sajnos egyre többször amiatt, mert embertelen, kutyához méltatlan körülmények között tartott spánielről - nem ritkán szaporító telepekről - számolnak be nekünk. A spánielek, lett légyen szó a közismert angol vagy amerikai cockerről, vagy a mostanában felkapott cavalier king charles, vagy springer és breton változatról, igencsak megsínylették azt, hogy felkapták, szaporításba vették őket.

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal lány...

Ez a fiatal lány néhány évvel ezelőtt az útjába kerülő néhány kutyának nyújtott szállást, orvosi ellátást és védte, pátyolgatta őket, míg sikerült új, szerető családot találni nekik. Aztán ahogy egyre több kutya szorult a segítségére, úgy sorakoztak fel a segítők a háta mögé! Mára mintegy 50 spániel van a gondozásában és maréknyi kis csapat segíti őt az ellátásukban, de munkájukat az állandó szélmalomharc jellemzi, erőforrásaikat maguk teremtik elő! Minden telefonhívást, minden kutyáért elautózott liter benzint, minden kiló tápot, élelmet, és a kutyák állatorvosi költségeit egyaránt maguk teremtik elő.

DSC06551


Amíg élhető az élet, nem adjuk fel!

 

Már nagyon sok ide kerülő spánielnek sikerül gazdit találni! Ők oltva, chipezve és a felelős állattartásnak megfelelően, ivartalanítva kerülnek új otthonukba, de azoknak az idős, beteg kutyáknak sem kell aggódniuk, Akik életük végéig az egyesület gondozásában maradnak. A Fajtamentés a bekerült kutyákról, ha kell, életük végéig gondoskodik, nem altatnak el egyetlen négylábút sem, csak azért, mert nem kell rajtuk kívül senkinek! Amíg élhető életet tudnak biztosítani nekik, addig gondoskodnak róluk!

DSC06489


Ennek pusztán egyetlen veszélye van!

 

Az állandósult magas létszám, és folyamatos fedezethiány miatt sajnos egyre nehezebben tudnak új,
segítségre váró kutyát fogadni. Pedig a válság már a kutyaházakba is begyűrűzött, egyre több a kidobott spániel, és egyre gyakrabban kell szaporító telepekről is kutyákat menteniük.

DSCN7684

A megoldást még több civil segítő bevonásában látják, munkájukat a honlapjukon, a blogjukon és a facebook közösségi portálon az Együtt a spánielekért csoporton keresztül kísérhetitek figyelemmel.

Legnagyobb szükségük ideiglenes befogadókra, táp és készpénz adományokra lenne ahhoz, hogy menni és segíteni tudjanak.


Kérjük, legyél Te is a csapat tagjai között! Ismerd meg védenceiket és munkájukat!

Tárgyi adományt szeretnél eljuttatni? Esetleg eljönnél megsimogatni, megsétáltatni valamelyik spánielt? Netán ideiglenesen magadhoz vennél 1-1 árvát, hogy ezáltal megkönnyítsd a végleges Gazdához jutását?
Kérjük, hívd a 06/30/998-3947 telefonszámot!

 

Pénzbeli adományt szeretnél eljuttatni nekünk?


Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
Közlemény: Adomány

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr375447615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása