Üdv a Cocker Rockerek világában!

Gazdink sajnos nem lehet - DE Őrangyalunk igen!

2012. május 13. - panettone

Akiknek már soha nem lesz gazdija

 

Tetszik, vagy sem, sajnos ez az igazság. Hogy miért? Azért, mert öregek, mert vakok, vagy éppen olyan betegséggel küzdenek, mint például az epilepszia. Nagyon nehéz ezt kimondani, de ha őszintén belegondolunk, bizony ez nem túlzás. Néhányan szerencsésnek mondhatják Magukat, hiszen Nekik legalább már van egy Őrangyalkájuk, aki havonta (virtuálisan) gondoskodik Róluk. De sajnos vannak, akik csak várnak, várnak... a semmire.

Legyél TE az őrangyaluk!

 

Az alábbi spánielek bizony "beragadtak", magyarul nekik már soha nem lesz gazdájuk! Örök életükre a Spánielmentés szárnyaira vannak bízva. De TE segíthetsz rajtuk, és ehhez nem kell örökbefogadnod, mindössze annyi a dolgod, hogy az őrangyala leszel. És most nézzük, kik azok, akiknek szükségük lenne Rád:

Sámuelnek nincs semmi bűne - pusztán annyi, hogy 15 éves, és a csontjai teljesen el vannak meszesedve!

 

Édes kicsi Sámuelünk a világon a legnagyobb kincs - legalábbis nekünk. Ha ölbe vesszük, azonnal puszilgatni kezdi az arcunkat, és hosszan képes nézni bennünket, azokkal a kicsi, hályogos szemeivel. Sokat nem láthat belőlünk, mindössze körvonalakat, de a hála mindig ott tükröződik a tekintetében. Igen, valaha Ő is volt valakinek a cukorfalat kiskedvence, amikor azonban megöregedett, "lejárt az ideje", kidobták. 

DSC05087 (Másolás)

 

 Félixnek egy "bűne" volt: fekete kannak született!

 

Félix már akkor sem volt fiatal, amikor hozzánk került - kb. 9-10 éves lehetett. Valljuk be, szegény sokkal kevesebb eséllyel indult, mint nála jóval fiatalabb társai, vagy azok, akik nem azok a tipikus "fekete kanok". Félix meseszép volt - valamikor. Mára azonban nemcsak a szépsége kopott meg, hanem sajnos a gyönyörű, fényes bundáját is elveszítette. Mint ahogy vele együtt a látását, és minden bizonnyal a hallását is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nózy is volt valaha kiskedvenc! Egyetlen bűne: megöregedett

 

Nózy, idősebb vak blauschimmel színű, angol cocker spániel kanocska. Valaha kényelmes, gazdis élete volt, de sajnos - mint ahogyan bárki más - megöregedett. Korából hallás- és látáshiányából adódóan sajnos vajmi kevés az esélye arra, hogy valaki örökbe fogadja Őt. Pedig egy végtelen csendes, visszahúzódó kutya, aki igazából csak egy nyugodt sarokra vágyik, ahol elbóbiskolhat. 

DSC02235.JPG

 

Fifike nálunk öregedett meg!

 

Ugyan már akkor sem volt túl fiatal, amikor hozzánk került, de most már jóval 10 év felett van. Hogy miért nem kellett senkinek, azt sajnos nem tudjuk, hiszen édes kis hangjával mindent kommentál, és labdamániájánál már csak az étel imádata nagyobb. Az Illatos útról mentettük - altatás elől - évek óta, és bizony szép csendben megöregedett nálunk. Valószínű, hogy Ő is az "örök darabok" közé sorolható!

Kép 714

  

Ezen kutyusok élni akarása példaértékű! De Ők minden mentvénynél jobban függnek Tőlünk... Tőletek!

Válassz egyet, és légy az őrangyala! 

 

Hogyan lehetsz őrangyal?

 

Mondhatjuk úgyis, hogy az őrangyallá válás az adományozás egy különleges formája: nem csupán anyagi támogatást jelent, hanem egy-egy spániel  „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé, "Őrangyalává" válást is. 

Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a fenti kutyusok közül azt, akin segíteni szeretnél, és akinek az Őrangyala szeretnél lenni. Meghatározod, hogy meddig "gondoskodnál" Róla virtuálisan, és havonta 5.000 Ft-tal támogatod Őt. Cserébe kapsz tőlünk egy díszes oklevelet, amely az őrangyallá válásodat tanúsítja majd. 

 

Ha választottál Kedves Őrangyal, akkor kérjük, írj a spanielmentes@gmail.com email címre!

 

A számlaszám, ahova a kutyus havi támogatását várjuk:

Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.

Köszönjük!

 

Amíg következmények nélkül lehet a kutyákat bántalmazni, utcára dobni, tenyésztés címén beteg kölyköket "gyártani", addig az Ő ellátásuk az Őket olcsón megvásároló "gazdik" szemében kimerül annyiban, hogy lerázzák magukról a terhet, altatással, utcára dobással fenyegetőzve hívják az állatvédőket, hisz "az a dolguk", hogy az ő válláról levegye a gondot. Többen a szemünkbe vágták, hogy gyarlóság "ezeket" életben tartani, hiszen az egészséges és új életre esélyes kutyák elől veszik el a helyet és a mentésre fordítható erőforrásaink egy részét. DE. Aki ismeri őket, aki veszi a fáradtságot, hogy a szemükbe nézzen, az rögtön megérti, miért kérjük, hogy aki tud, patronáljon egy Sámuelt, egy Félixet vagy akár egy Fifikét, Nózyt."

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr404506336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása