Üdv a Cocker Rockerek világában!

Hogyan lettünk ideiglenes befogadók? – Szanyó Család

2013. augusztus 06. - panettone

Sok-sok áttöprengett éjszaka és hosszú családi tanácskozások után! Gyermekeim elérték a kiskamasz kort, már nem függenek annyira tőlem, mint eddig. Iskola, különóra, edzés, barátok... Így a lakás egész nap üres és csendes. A munkám házhoz köt, és nagyon vágytam egy társra, aki mellettem van napközben, akihez szólhatok és társam a mindennapokban.

Azonnal tudtam, erre van szükségem...

Egy nap az interneten böngésztem, mikor véletlenül ráakadtam a Spánielmentés oldalára, ahol ideiglenes befogadókat kerestek. Rögtön tudtam, ez kell nekem! Minden nap meglátogattam az oldalt, próbáltam utánajárni az ideiglenesezés feltételeinek és közben "puhítottam" a családot. Persze, nem kellett őket sokáig győzködni, könnyen beleegyeztek, így vettem egy nagy levegőt és megírtam a megadott e-mail címre a bemutatkozó levelemet.

Egyenes út vezetett az első ideiglenes kutyához

Innen már gyorsan ment a dolog, a Lurdy-házban egy Spániel nap alkalmával személyesen is találkoztunk és kiválasztottuk Szöszit, akit Zsuzsi néhány nap múlva elhozott nekünk. Volt nagy öröm és versengés, kinek az ágyában aludjon! De Szöszinek volt saját elképzelése, Ő Apa foteljét választotta. Több napi győzködés után tudtuk rávenni, hogy inkább a másik (teljesen ugyanolyan) fotelban aludjon, hogy Apa lássa a tévét! Lassan összeszoktunk, már ismertük egymás rigolyáit, mikor jött a telefon: Szöszke gazdijelöltet vár, vagyis jönnek Őt meglátogatni! A gyerekek nem akarták elengedni, de mikor találkoztak az örökbefogadó nénivel, rájöttek, hogy Ő talán még jobban fogja szeretni, mint mi. Így nehezen ugyan, de elengedték. Azóta Szöszke boldogan él egy nénivel, Akinek Ő lett a társa, a mindene...

 

Szöszke-006.jpg

Kirepült? Sebaj, jött a következő...

Volt nagy sírás-rívás, mikor Zsuzsi jött a kutyáért, de természetesen helyette hozta a következő ideiglenesen nálunk lakó kutyust. A gyerekek rá se akartak nézni a helyette érkezőre, egy megszeppent, frissen ivartalanított csoki színű kisfiúra, Nutellára. Mikor Szöszivel elindult az autó, mi a szobában ültünk és zokogtunk. Nutella beóvakodott, megszaglászott minket és a szó szoros értelmében mindenki arcáról lenyalta a könnyeket! A sírás így fordult át nevetéssé, így lopta be magát egy perc alatt a szívünkbe!

 Nutella-015.jpg

Azután Tőle is el kellett búcsúzni, hiszen Ő is elindult a Gazdis élet felé. Ez a búcsú csöppet sem volt könnyebb, mint az előző, de tudtuk, csak így adhatunk esélyt a következő ideiglenes kutyusnak, aki rajtunk keresztül fogja megtalálni az Igazi Gazdit. Jöttek sorba a szebbnél-szebb kutyák megszeppenve, félve, behúzott farokkal, és a mi feladatunk volt, hogy megnyugtassuk, szeressük, szocializáljuk Őket. Így lassan kibontakoztak és megmutatták az igazi énjüket. Ez egy olyan csodálatos folyamat, amiért megéri velük fáradozni.

kocka.jpg

Jelenleg is van egy ideiglenesen nálunk lakó kutyus, Maugli. A gyerekek Őt is imádják, gondoskodnak Róla. Már azért is érdemes volt ideiglenes gazdinak lenni, mert úgy érzem, a gyerekeim még több felelősséget tanultak a kutyáktól. Tudják, hogy foglalkozni kell velük, hogy gondoskodni kell Róluk…

maugli.jpg
Maugli 6 éves, ivartalanított kan.

A mi Mauglinkat nem a farkasok nevelték. Ő szerető gazdi mellett élt 6 évig, de sajnos elveszítette őt. Hogy a gyász miatt szomorkodik-e, vagy egyszerűen nem érzi jól magát a falkában, nem tudjuk. Tény, hogy rettentően szomorú és félős kiskutya. Hatalmas szüksége lenne egy szerető gazdira, aki feledtetni tudná Vele gyászát, és szeretné Őt. Nyugodt kutyus, aki a kozmetikát például végigaludta.

Ha úgy gondolod, hogy támasza, szerető gazdija lennél ennek a 6 év körüli angol cocker spániel kisfiúnak, akkor keresd Őt a 30/9983947 telefonszámon. Mint minden védencünk, Maugli is oltva, chipezve, külső-belső paraziták ellen kezelve és ivartalanítva várja a Gazdit.

 

DSC06134
KISKAMASZ LETT A PÖTTÖMBŐL!

Vili kb. 1 éves keverék kisfiú, anyukája spániel, apukája ismeretlen. Jellemében abszolút spániel, gyerek- és kutya-kompatibilis. A mozgékonysága biztosan anyai vonás, ugyanis, ha nem alszik, akkor folyton úton van, mindig fontos teendője akad, hol egy teniszlabdát kell kergetni, hol egy plüssállatot kibelezni.Nagyon jól kijön a többi kutyával, felnőttekkel és gyerekekkel egyaránt. Ha elálmosodik, hozzábújik valakihez, és úgy alszik el. Igazi pusziosztó, aki csak a gazdi közelében érzi jól magát. Rengeteg energiája van, hiszen még kamasz, és ezt kordában kell tudni tartani. Szobatiszta, ivartalanított és szépen halad a jólneveltség felé.

Ha Te is hasonlóan energikus vagy, akkor máris hívd a 06/30/998-3947 telefonszámot, és kért Vilit. Biztos lehetsz benne, hogy szívesen lesz partnered egy kis kirándulásban, vagy akár futásban.

 

És akkor találkoztunk Vele!

 

Félénken, de izgatottan érkezett Gödöllőről a Spánielmentéshez, alig volt fél éves, és ki tudja, mi történt vele ez alatt a rövid idő alatt. A család minden tagja első látásra szerelmes lett belé, egyértelmű volt, hogy Őt nem fogjuk tudni elengedni, Ő a miénk marad! Azóta Zsófi igazi családtag lett és így az Ő feladata is lett az ideiglenes kutyusok családhoz-falkához szoktatása.

    zsofi.jpg

Szépen lassan a ház megtelt újra élettel, nincs idő unatkozni, hiszen valamelyikkel mindig kell labdázni, sétálni, fésülni, simogatni, birkózni...  Az életünk velük lett teljes, a gyerekek meg is kérdezték tőlem: "- Anya, mondd, hogyan tudtunk eddig spánielek nélkül élni?"

cselekedtél.

Szeretnél Te is hasonló élményben részesülni? Szeretnél Te is értesülni mindennapjainkról?


Hívd a 06/30/998-3947 telefonszámot, vagy csatlakozz hozzánk az Facebook Együtt a Spánielekért csoportjába!

https://www.facebook.com/groups/224353604256320/

A gazdikereső Spánieleket itt találod: www.spanielmentes.hu

Vagy a facebookos közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/spanielmentes

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr275447484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása