Üdv a Cocker Rockerek világában!

Kölyök spániel - a Spánielmentéstől?

2012. február 07. - panettone

Nem, nincsenek ÖRÖKBEFOGADÁSRA VÁRÓ kölykeink

Nap, mint nap elmondjuk a telefonban az érdeklődőknek. Ahogy azt is: ha vannak, annak nyomós okai vannak. Például el van törve a mellső lába. Vagy a macska kikaparta az egyik szemét.

ricsi 040.jpg

 

Vagy nincs mája, mint Peppennek.

 

DSC05285.JPG

Vagy korán lett elválasztva a mamájától, és nem tud még emészteni sem. Így sikerült 13 hat-nyolc hetesre becsült cavalierből meghalni HAT kiskutyának! MÁR ők sem keresnek gazdit!
 

 
Igen, lehet látni a képtárunkban babakutyákat, csak éppen az nem látszik, milyen komoly, egy életre szóló betegséggel érkeznek

 
Mert egy kölyköt el lehet adni, még akkor is, ha láthatóan nem egészséges. Mert a kölyök cuki, így őt mindenki akarja, még akár fizet is azért, hogy vegyen egy "zsákbakutyát". Ahogyan az volt a kicsi Inox is, a maga hatalmas fájdalmaival, amit senki nem látott, és aki látta, az ráadásul ütötte verte az epilepsziás rohamai alatt - persze „nevelési” szándékkal!
 
SDC13822.JPG

A kicsi Inox roham közben - fél éves volt, amikor örökre elaludt

Története itt olvasható >>

 

 
 
Ha hozzánk bármilyen okból babakutya érkezik, kezdődnek az álmatlan éjszakák, miért is kötött ki nálunk. Ha szerencsénk van, látható a gond! Ha ennyi szerencsénk sincs, akkor nagyon komoly anyagi áldozatokat vállalva kell kiderítenünk. És előfordul, hogy a kutya SOHA nem lesz örökbe adható!
 
DSC06449
Mirkó – Ő is volt valaha cuki, édes babakutya,
ám fél éves korára kiderült: elmebeteg!
 
 
És ha hozzánk kölyökkutya kerül, NEM fog gazdát keresni egészen addig, amíg meg nem győződtünk minden betegségének következményéről, és amíg nem ivartalanítjuk. Ha ehhez az kell, hogy hónapokig nálunk éljen, akkor nálunk fog élni. Ha emiatt nálunk fog megöregedni, akkor nálunk fog megöregedni!

De nem fogunk örökbeadni egy kölyökkutyát úgy, hogy azt állítjuk, egészséges, mikor nem tudhatjuk, valóban az. Ugyanis ez nem a mi stílusunk! Ezt azok teszik, akik 5-10-15-20 ezer forintért árulják a kölyköket... mert ebből élnek. Mi nem belőlük, mi értük élünk!
 
Áfi és Arlene
 

Ha mást nem, az örökletes betegségekre nem fogunk garanciát vállalni!

 
Ezért már jó előre elmondjuk, hogy nagy eséllyel a tőlünk örökbefogadott kölyökkutyák meg fognak halni 8 hónaposan, mert leáll a veséjük, ha mégsem, akkor 5 évesen meg fognak vakulni, mert retinasorvadásuk lesz. Ha mindezeket is vállalod, akkor, és csakis akkor jelentkezz azért, hogy kölyökkutyát akarsz örökbefogadni, mert nem vagy hajlandó elmenni egy tenyésztőhöz, és megfizetni az árát egy egészséges örökletes betegségektől garantáltan mentes kiskutyának, mert nem jó a keverék a menhelyről, csakis a fajTAtiszta kell, és persze ingyen
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr394075923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása