Üdv a Cocker Rockerek világában!

Ez történt decemberben

2012. január 11. - panettone
Ott hagytuk abba, hogy Berci Bubikánk talán révbe ér. Hát tévedtünk. Jó nagyot. És mindeközben megtanultuk, hogy nem lehet egy percre sem lazítani és enyhíteni az egyébként nem túl szigorú szabályokon.


Történt, hogy Bubunk ideiglenesbe költözött

 
Egy olyan, magát tenyésztőnek valló nagyfügedi "ember" jelentkezett, akinek szetterei vannak, így külön örült, hogy Bercink még közel sem nyugdíjas. Megörültünk, mikor azt mondta/írta, talált remek gazdi jelölteket is - ígérve patakparti sétákat, este közös tévézést és persze sok-sok szeretetet. Megegyeztünk, hogy "helyi kirendeltségünk", Janka jelenlétében legyen a költözés, hisz ugye mégiscsak szerződést kell aláírni, amelyet az egyesület részéről akárki nem írhat alá. Telt az idő, - nevezzük krisztinánknak az ideiglenest -, csak nem jelentkezik, mikor lenne aktuális a költözés. De Jankát nem olyan fából faragták, hogy tétlenül ücsörögjön, úgyhogy addig zaklatta krisztinánkat, míg kiderült, Bubukánk már az új családban lakik. Azonnal cím és telefonszám elkérése, kocsiba vágódás és repesztés. A telefonszámon jelentkező hang nem tud semmit Berci nevű ebről, a megadott címen Berci eb nincs. Janka persze nem hagy félbe semmit, belesve minden házba, egyszer csak észrevette a mi Bubukánkat. Sárosan, szomorúan összegömbölyödve egy rendezetlen udvar lábtörlőjén. Becsönget, Bubu "ölbekap", pár keresetlen mondat (melyből többek között kiderült, hogy az ott lakók nem is akarták a kutyát, csak krisztinánk otthagyta minden eligazítás, papír nélkül) váltása után Bercink a kocsijában.
 
berci8
 
Még nem tudjuk, mivel fogjuk tudni kiengesztelni Jankát, merthogy Bubu annyira meg volt zavarodva, hogy a kocsi jelenleg nem szalonképes (szag- és koszhatások érték), a lakás ajtaján folytonossági hiányok keletkeztek (na meg ott is némi szaghatás). De a lényeg, Bercink újra közöttünk van, mi pedig ismételten nem köszönjük meg krisztinánknak, hogy Bercinkkel ezt tette (a mai napig nem adott értelmes magyarázatot, mondhatni semmilyen magyarázatot a tettére, pedig kértük szép szóval, kértük a nyilvánosság erejével). Berci pedig köszöni szépen, újra jól van, vízszerű hasmenése rendeződött, a szemén a kékség elmúlt, kötekedése a régi, visszafoglalta megszokott kosarát és várja az Igazit. Akinek Ő KELL - nem csak úgy a kertbe dísznek, nemcsak úgy, mert valaki otthagyja, hanem azért, mert úgy érzi, Bercink nélkül nem teljes az élete.
 
DSC08996
 

Ennyit a rossz hírekről, szárnyaljunk jobbakra

 
Bár van még rossz hír, de azt majd csak a januári bejegyzésben írjuk meg, hiszen január eleji aktualitás.
 
Örökbe adtuk FüleMüle Kismanót, máig nem bocsátottam meg Zsuzsinak, hogy csak úgy otthagyta, ahelyett, hogy becserélte volna Táncira, a már ott lakó őszpofijú, fényes fenekű kis csivavára. Na, mindegy, most már nem tudok mit tenni. FüleMüle remekül érzi magát új állásában, hiszen 24 órás gyerekfelügyelő.
 
DSC02634
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
És szerető gazdára talált Sztereó is, aki Rácz Barbinak köszönhetően lelte meg a boldogságot. Ezúton is köszönjük neki.
 
DSC01000

Aztán gazdához cuccolt Panka, a Pátyon kóborló kislány. Máig boldog vagyok, hogy Jankáék pesztrálták, mert ritka hisztis volt a kisasszony.
 
DSC01821
 
És igen, a csoda, de ez olyan igazi, nem olyan bercis, amiről már fentebb írtam. Drazsikánk is álomotthonra lelt! Enikő és Tamara két hónapon át tanították, szeretgették, elhitették a világgal, micsoda kincs és sikerült! Jött egy család, és Drazsit szerették volna. A kicsi, fekete, keverék kislányt.
 
DSC06776.JPG
 

Gonosz vagyok, szeretem, ha az ideigleneseim sírnak:)

 
Így mikor Tamara nagyokat nyelve hívott, hogy voltak látogatóba a kutyusnál, sétáltak és szimpatikusak, és Drazsi is akarja őket, és akkor most hogyan tovább, az én lelkem kivirágzott. Már tudom, hogy Enikő és Tamara is tud mosolyogni és örülni, mert látták, amiért dolgoztak. Látták Drazsét boldogan felfedezni új otthonát és átélték azt az elmondhatatlan érzést, amikor egy ideiglenes ebke felfogja, hogy HAZAÉRT.

Jó, jó, persze, jöttek is kutyák, lett egy Guccink az illatos útról. Merlinünk és Hubertusunk Békéscsabáról, és Fülénk Füléről. Aztán jött Audreynk visszafordíthatatlan beteg gazdájától, Ábelünk és Pepink az utcáról, Zsófink a gödöllői  gyepiről, aki mindjárt cuccolt is ideiglenes/végleges gazdihoz. Egy Negrónk az oroszlányi gyepmesteri telepről, akit ott helyben szárnyai alá vett Nikolett, amit nagyon köszönünk itt is. És sajnos volt egy Pápánk, akit karácsony előtt bedobtak egy templomkertbe, (gondolom kellett a hely a kölyöknek). És lett 3 kölykünk, akikért még keményen küzdünk.


Volt sok látogatónk és ebeink rengeteg mindent kaptak

 
Takarókat, műanyag kosarat, tápot, jutifalatot (ugye nem kell mondanom, hogy persze ezeket nem tartogattuk az új évre), játékot, pórázokat, hámokat, nyakörveket. Nagyon köszönjük mindenkinek, aki jött focizni, simogatni, vagy csak küldött egy kis szeretetet az árváinknak. Mi ugyanis ebből táplálkozunk.
 
SpanciManci

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr963537766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PM85 2012.01.13. 12:03:17

Sziasztok!
Párszor olvasgattam már a blogotokat... Nem könnyű, mert a sírás kerülget, és a szívem össze van szorulva...Nekünk is van otthon egy cockerspancink... Le a kalappal előttetek, jó hogy vannak még ilyen emberek, mint ti. Sok kitartást kívánok!
Szeretnék egy icipici összeget utalni, ha kigazdálkodom, akkor akár többször is... a kérdésem, hogy a 1091 8001 - 0000 0098 - 4487 0000 Unicredites számlára tegyem ezt? További jó munkát kívánok, és sok örökbeadást, a kutyiknak pedig szerető gazdit!

panettone · http://www.spanielmentes.hu 2012.01.13. 21:37:49

@PM85:
Nagyon szépen köszönjük a soraidat, és azt is, hogy segítesz nekünk :)
A számlaszámunk:
Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000, A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.
süti beállítások módosítása