Üdv a Cocker Rockerek világában!

Kutyát karácsonyra NE VEGYETEK!

2011. december 17. - panettone

A kutya kötelesség és nem ajándék! A kutya kiadás és nem ajándék!
 

A kutyát miután "letudtuk" a karácsonyt etetni, szeretni kell! Oltani, féraghajtani, és sétálni vinni. A kutya ahányszor eszik, annyiszor fog üríteni, amiért egy gondos gazdinak bizony le kell hajolni és fel kell szedni.
 
Aki a karácsonyt egy kis kutya ajándékozásával akarja boldogabbá tenni, gondolja meg mekkora terhet, felelőséget varr a megajándékozott nyakába!

Felelős tenyésztők, állatvédők nem kínálják a kutyáikat portékaként karácsonyra, mert tisztában vannak vele: a kutya élete nem Vízkeresztig tart! Egy érző, élőlényt nem lehet a lebontott karácsonyfával együtt a kuka mellé tenni.
 

A Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület NEM AD KUTYÁT KARÁCSONYI AJÁNDÉKNAK!

 
Nem a karácsony ellen van kifogásunk, Hanem a felelőtlen és elhamarkodott döntések meghozatalától védjük gazdikeresőinket. Ünnepek allatt és között is szívesn látunk minden érdeklődőt, Ismerkedni vágyó kétlábút a majdnai össszeköltözés reményében.

Minden egyes spániel aki a Cocker Rocker Spániel Fajtamentő Egyesület ideiglenes befogadóinál lakik, mind egy-egy elhamarkodott vagy átgondolatlan kutya vásárlásának következményeként kerültek végül utcára, gyepmesteri telepre ahonnan aztán az egyesület gondozásba vette.

Nem tudni a gazdik hogyan élik meg azt amikor megvállnak kedvencektől, de azt a poklot nap mint nap látjuk, ahogyan a bekerült egykori kiskedvencek megpróbálnak alkamazkodni! 

 

Nem könnyű megbírkózni a gondolattal, ha egy kutya összetörik... de ennél is rosszabb, ha annyira rossz körülmények közül érkezik, hogy egyesületünknél lakik jól először vagy kap oltást féreghajtót először. Nem tudjuk mi rosszabb az éveken át tartó nélkülözést pótolni, vagy a szeretett gazdit feledtetni.

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr553470901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása