Üdv a Cocker Rockerek világában!

Bele tudsz nézni ezekbe a szemekbe?

2011. december 04. - panettone

 

Ha a válaszod igen, akkor kérlek, tedd meg! Tedd meg most! Nézz bele, és olvass belőle! Mert ezek a szemek egytől egyig azt akarják: "ments meg! Ments meg, mert gyepmesteri telepen vagyok, ments meg, mert bántalmaznak, ments meg, mert utcán élek..." - és még folytathatnám. Nekünk nap mint nap bele kell néznünk ezekbe a szemekbe, és nap mint nap meg kell hozni bizonyos döntéseket. Ám olykor-olykor meg kell húznunk  a határokat is. Hogy hol az a bizonyos határ? Igen... ez egy jó kérdés. A határ az, amikor azt mondjuk, nem vállalunk több kutyát, mert már a csilláron is kutya lóg, jó örökbe fogadó pedig hébe-hóba akad.

A határ az, amikor kiürül az éléskamránk, és azt mondjuk, nem vállalunk több kutyát, mert a meglévőket is etetni kell, és bizony, sokszor látjuk a táptartó vödrök alját.

 

Vagy a határ az, amikor már nem elég vastag a képünkön a bőr ahhoz, hogy odaálljunk az állatorvos elé: megint itt van egy kutya, akit ivartalanítani, ellátni kellene. Annak ellenére, hogy tudjuk, a felé való tartozásunk nagyon magas, 6 számjegyű, komoly összeg.

Nekünk tehát elég sokszor kell ezekbe a gyönyörű szemekbe belenéznünk!

És fel kell találnunk magunkat, amikor a vérzőfejű, csontra lesoványodott, beteg, altatásra váró, vagy utcán élő kutyára ÁMEN-t mondunk. 

 

Ám tudnod kell, mi sem tudunk minden kutyát megmenteni!

Legalábbis addig nem, amíg Magyarországon min. 1 millió kutya él az utcán, az erdőben, az út szélén, vagy láncon, embertelen körülmények között. Annyit tehetünk, hogy 5 kutyát szépen, csendesen elhelyezünk, majd a hatodiknál "telesírjuk" a netet, hogy segítsetek! Hát ezért! Ezért keressük folyton-folyvást az ideiglenes befogadókat! Mert borzasztó érzés belenézni egy utcán élő, vérzőfejű, csontra lesoványodott, beteg, altatásra ítélt kutya szemeibe, és döntést hozni!

 

Ha segítenél azzal, hogy befogadod ideiglenesen egy-egy mentvényünket, amíg meg nem találja az Álomgazdit, azzal TE is megmenthetsz egy kutyát, a fentebb felsoroltak közül. Ha így gondolkodsz, kérlek írj a spanielmentes@gmail.com email címre.

 

Ha semmiképpen sem tudsz ideiglenesen kutyát fogadni, akkor kérlek ajánld fel 1 vagy esetleg 2 kávé árát a Spánieleknek, hogy nekik is legyen szép Karácsonyuk!

Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.

 

Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr533437255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása