Leszel az őrangyalom?

2011. október 24. - panettone

Hallottál már arról, hogy az Állatkertben örökbe lehet fogadni (képletesen) az állatokat? Nos, ez az ötlet minket is megfogott... Nekünk ugyan nincsenek különleges madaraink, medvéink, majmaink, zsiráfjaink, stb. Van viszont néhány olyan spánielünk, akiknek a szerető gazdihoz jutására mondhatni 0 % az esély. Hogy miért? Azért, mert öregek, mert vakok, vagy éppen olyan betegséggel küzdenek, mint például az epilepszia.

Legyél TE az őrangyaluk!

 

Az alábbi spánielek bizony "beragadtak", magyarul nekik már soha nem lesz gazdájuk! Örök életükre a Spánielmentés szárnyaira vannak bízva. De TE segíthetsz rajtuk, és ehhez nem kell örökbefogadnod, mindössze annyi a dolgod, hogy az őrangyala leszel. És most nézzük, kik azok, akiknek szükségük lenne Rád:

 

Mircot a gazdája altatni akarta, mert számára feldolgozhatatlanul viselkedett


Mirco ugyanis a szó szoros értelmében dührohamot kap, ha eszik. Ilyenkor képes volt a saját fülét is szétrágni, így azt műtétileg meg kellett rövidíteni. Nyilván a viselkedészavarán ez nem segített, így megváltak Tőle. A Spániel Mentők most sem haboztak, azonnal szakorvoshoz fordultak, hisz tudták, az evés közbeni öncsonkítás, a dühroham nem gyógyítható a fül levágásával. Az első vizsgálatok megtörténtek, Mirco jelenleg gyógyszereket kap, mellyel ugyan nem adhatjuk vissza Számára az épelméjűséget, de remélhető, hogy dühkitörésein enyhíteni lehet, és számára is biztonságos életet élhet. Azonban szellemi fogyatékosságát már  SOHA nem tudják meggyógyítani!

DSC05181

 

 
Peppent az utcán találták… 

Az első napokban mi sem gondoltuk volna, hogy feladjuk a leckét jó pár állatorvosnak. Azt már a megtaláláskor hallottuk, hogy recsegnek-ropognak a csontjai, és gyorsan kiderült, hogy patellás, de ez sajnos a szaporított cavaliereknél nem meglepő. Ha szerencséje van, nem szorul a későbbiekben sem műtétre. Azonban az első hét végére kiderült, Peppen kicsit más. Egy hajnalban kihűlve találtunk az ágy alatt. Azonnali orvosi beavatkozásnak köszönhetően életben maradt, de még senki nem sejtette, mi történhetett. Aztán napközben is bemutatta érdekes tüneteit: nyálzás, bólogatás, bujkálás, farok behúzás. Megkezdődtek a kivizsgálások, és akkor lehetett szembesülni a ténnyel: Peppennek nincs mája. Nem ehet állati fehérjét, nem ehet huzamosabb ideig ugyanazt és folyamatosan támogatni kell a kis szervezetét, hogy a bevitt táplálékot mielőbb feldolgozza, ellenkező esetben felgyülemlenek a méreganyagok, melyek aztán "kiütik" Őt.

 

DSC05564.JPG

 

Nózy is volt valaha kiskedvenc! Egyetlen bűne: megöregedett

Nózy, idősebb vak blauschimmel színű, angol cocker spániel kanocska. Valaha kényelmes, gazdis élete volt, de sajnos - mint ahogyan bárki más - megöregedett. Korából hallás- és látáshiányából adódóan sajnos vajmi kevés az esélye arra, hogy valaki örökbe fogadja Őt. Pedig egy végtelen csendes, visszahúzódó kutya, aki igazából csak egy nyugodt sarokra vágyik, ahol elbóbiskolhat. 

 

DSC02235.JPG

 

 

Brutus epilepsziája komoly agresszióval társul - pedig nem tud róla


Bruti egy földre szállt Angyal. Komolyan. Egy gondja van: olyan agyi elváltozásai vannak, aminek köszönhetően bármelyik pillanatban "elborulhat". Olyankor morog, beül egy sarokba, és ha valaki arra talál menni, akkor bizony a legrosszabb is megtörténhet. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő Nála, de most őszintén: ki merné így felelősen családhoz adni?

Bruti2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fifike nálunk öregedett meg!

 

Ugyan már akkor sem volt túl fiatal, amikor hozzánk került, de most már jóval 10 év felett van. Hogy miért nem kellett senkinek, azt sajnos nem tudjuk, hiszen édes kis hangjával mindent kommentál, és labdamániájánál már csak az étel imádata nagyobb. Az Illatos útról mentettük - altatás elől - évek óta, és bizony szép csendben megöregedett nálunk. Valószínű, hogy Ő is az "örök darabok" közé sorolható!

DSC09990.JPG

 

Ezen kutyusok élni akarása példaértékű! De Ők minden mentvénynél jobban függnek Tőlünk... Tőletek!

Válassz egyet, és légy az őrangyala! 

 

Hogyan lehetsz őrangyal?

 

Mondhatjuk úgyis, hogy az őrangyallá válás az adományozás egy különleges formája: nem csupán anyagi támogatást jelent, hanem egy-egy spániel  „Tiszteletbeli Nevelőszülő”-jévé, "Őrangyalává" válást is. 

Nem kell mást tenned, mint kiválasztani a fenti kutyusok közül azt, akin segíteni szeretnél, és akinek az Őrangyala szeretnél lenni. Meghatározod, hogy meddig "gondoskodnál" Róla virtuálisan, és havonta 5.000 Ft-tal támogatod Őt. Cserébe kapsz tőlünk egy díszes oklevelet, amely az őrangyallá válásodat tanúsítja majd. 

 

Ha választottál Kedves Őrangyal, akkor kérjük, írj a spanielmentes@gmail.com email címre!

 

A számlaszám, ahova a kutyus havi támogatását várjuk:

Unicredit Bank 10918001 - 00000098 - 44870000,
A jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület.

Köszönjük!

 

Amíg következmények nélkül lehet a kutyákat bántalmazni, utcára dobni, tenyésztés címén beteg kölyköket "gyártani", addig az Ő ellátásuk az Őket olcsón megvásároló "gazdik" szemében kimerül annyiban, hogy lerázzák magukról a terhet, altatással, utcára dobással fenyegetőzve hívják az állatvédőket, hisz "az a dolguk", hogy az ő válláról levegye a gondot. Többen a szemünkbe vágták, hogy gyarlóság "ezeket" életben tartani, hiszen az egészséges és új életre esélyes kutyák elől veszik el a helyet és a mentésre fordítható erőforrásaink egy részét. DE. Aki ismeri őket, aki veszi a fáradtságot, hogy a szemükbe nézzen, az rögtön megérti, miért kérjük, hogy aki tud, patronáljon egy Pippencset egy Mircot vagy akár egy Fifikét, Nózyt, Brutust."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr713326914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.