Üdv a Cocker Rockerek világában!

"Egy kutya, élete során sokkal tovább lesz felnőtt mint kölyök..." by Spanci Manci

2011. szeptember 07. - panettone

Jobban szeretted a kutyádat, amikor még kölyök volt, mint most?
Le lehet mérni mennyivel szeret jobban a kutyád, ha kölyökkora óta él veled?
Most hogy felnőtt, vesztett az értékéből? Ügye milyen idióta, provokatív kérdések ezek?

Pedig felmerülhetnének bárki emberfiában aki egy napon úgy dönt, szeretne kutyát, aki társa lenne örömében-bánatában, osztozna vele a mindennapokban. Ahogyan bennünk is felmerül a kérdés, hogy aki felhív minket vagy megkeres azzal, hogy "örökbe fogadna" kölyök, vagy maximum egy éves spánielt... tisztában van-e azzal mit takar a fajtamentés?
Nem tudunk és nem is akarunk "megrendelésre" dolgozni. Számunkra nem a kutya kora a mérvadó...ha segítségkérést kapunk nem azt nézzük, hogy a kutya elég fiatal-e ahhoz, hogy gazdit találjon.

Mielőtt belemennék az örökbefogadásról szóló tanmesék egyikébe kanyarodjunk vissza egy kicsit az időben. Ha eldöntötted hogy kutyát szeretnél, és azt is hogy spánielt, akkor számos lehetőség közül választhatsz.

Mérd fel az igényeidet a - majdani FELNŐTT- kutyáddal szemben!

Akár kiállítási, akár tenyésztési ambícióid vannak akkor keress az álmaidnak megfelelően olyan tenyésztőt, aki a terveidhez illő kölyköt tud adni neked. Számolj azzal, hogy neked mint leendő gazdinak sokkal, de sokkal több munkád, kiadásod lesz a kutyád kapcsán, mint az átlag kutyásoknak, de megéri!

DSC09837.JPG

 

Ha nincsenek ilyen ambícióid, de szeretnél kölyök kutyát, akkor sem mi vagyunk a számodra megfelelőek! Keress ez esetben is egy olyan tenyésztőt aki a hobbi kutyák esetén sem adja alább, és nem ad el kutyát törzskönyv (vagyis származási lap) és chip nélkül. Óvakodj azoktól, akik akár csak fel is ajánlják ennek lehetőségét! Lehet, hogy megspórolsz 5500,- forintot a tkv-ön és maximum ugyanennyit a chipen, viszont soha, semmilyen reklamációra, garancia érvényesítésére nem lesz lehetőséged, mert az első panaszos telefon után azt is letagadhatják, hogy valaha az életben láttátok egymást!

De ha világmegváltó terveid vannak mi tudunk társat adni hozzá!


Remek sétapartnerek, remek futóbajnokok, csajozós/pasizós randiguru kutyáink, török/brazil és hírműsorfan kisöregeink, rugóláb, de képzetlen agility őstehetségeink, update képzésen átesett kutyáink kinézik a diétázók szájából a falatot, drága kertkedvelő kisöregeink képesek órákon át tanulmányozni a hangyák vonulását, de vannak kemény kötésű örző-védőink is...

DSC05234

 

 

 

De kölykeink nincsenek, és azt tudni kell, ha vannak, nálunk öregszenek meg, hiszen ha kölyök kerül a gondozásunkba, az esély arra, hogy egészséges igen csekély... Ugyanis, amíg egy kölyök egészséges, addig eladható!

 

Az összes felkínált lehetőség között van egy gyakran választott "arany középút", amikor tudjuk ugyan, hogy nem helyes de mégis inkább veszünk egy kölyköt olcsón. Senkit nem akarok azzal riogatni, hogy a kutyája ez esetben fix, hogy beteg lesz, hiszen vannak rá példák, hogy a piacon, apróhirdetésből vett kis jószágok házi koszton tisztes öregkort éltek meg... De ezeknek a kicsiknek a felmenőiről és a testvéreiről már nem biztos, hogy ezt elmondhatjuk. Ezeknek a kicsiknek a "rokonai" végzik nálunk, fajtamentőknél, vagy kamionokon, vagy egyszerűen azoknál az igénytelen gazdiknál, akik inkább vesznek a gyereknek kutyát 10000,- forintért mint legót, amire jobban vágyott 12000,-forintért.

Minden döntésed következményekkel jár! Ne játsz életekkel! Ne támogasd a szaporítókat vagy a minden tudást nélkülöző hobbi almokat világra segítő gazdikat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ne bízd a véletlenre hogy az elkövetkező 10-15 évben kivel osztod meg az életed! Keress a fajtához értő tenyésztőt vagy fogadj örökbe a felelősséggel hozott döntésednek meg lesz a jutalma.

A bejegyzés trackback címe:

https://cockerrocker.blog.hu/api/trackback/id/tr313209841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása